måndag 24 december 2012

Ingefärspäron

Efter goda päronhöstar när man var liten brukade mormor
koka in päron vilka sedan åts av mig med stor aptit.
Började själv att koka in päron efter Morbergs recept för
nåt år sedan och det är en efterrätt som verkar gå hem överallt
varje gång.
Hade lite jultrevlig middag med hela familjen i lördags så jag
serverade detta som  efterrätt.



 

 
Ingredienser
Lagen
6-8 st fasta päron
2 dl strösocker/ halvliter vatten
1 kanelstång
1 vaniljstång
1 bit färsk (ca 2cm) ingefära skuren i bitar
1 citron

1. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt sockret och vaniljstången som delats, koka i fem minuter.
2. Lägg i skivor från  citronen, bitarna från ingefäran och kanelstången. 
3. Skala päronen men låt skaftet vara kvar
4. Ställ päronen i kastrullen, sjud under lock tills päronen känns ungefär som när potatis är klar.
    lagen ska täcka päronen. ca 20min.
 
Vispa grädde smaksätt med punch.
 
Ät å njut en efterrätt värdig en kung!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar