söndag 15 januari 2012

Bergviken

Testade ismete efter gös och pelagisk gädda för första gången i Bergviken
Fiskade djupt med några spön och i ett av de hålen blev mörten mycket
nervös under en lång stund, anade att en gös var i närheten och mycket
riktigt så var det en gös som tog mörten.
Tappade den strax under isen.
Fin morgon.
En stund senare flaggade vippan på ett av spöna som fiskade strax under
isen över nio meters djup.
Gäddan vägde uppskattningsvis mellan tre och fyra kilo, krokade av och
släppte i den direkt.
Inga fler napp blev det så jag gav upp vid ett, har planer för fler ställen
att testa på Bergviken, nästa gång ska det nog lyckas att landa nån gös.
/ Fredde

2 kommentarer:

  1. Gädda är väl inte fel. Ungstekt gädda är gott. Fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Gös är ju riktigt gott!! Länge sen jag åt det bara...
    Gädda räknas visst som en riktig delikatess i övriga Europa, men hos oss har den oftast torkats till hundarna... :)

    SvaraRadera